EU projekt

O projektu


Naziv projekta

Budi u Formi

Kratki opis projekta

Svrha projekta Budi u Formi je osvijestiti društvo o važnosti svakodnevnog pravilnog vježbanja kako bi se prevenirale bolesti, osvijestiti širu zajednicu te razviti zdrav odnos prema prehrambenim navikama.

Projekt je usklađen s Europskim smjernicama za prevenciju kardiovaskularnih bolesti te u sklopu predloženog projekta kod korisnika će doći do razvijanja zdravih navika.

Prema istarživanjima, a koji su objavljeni na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od bolesti cirkulacijskog sustava godišnje umre oko 17,5 milijuna ljudi s pretpostavkom da će do 2030. godine taj broj smrti porasti do 23 milijuna.

Činjenica je kako se većina bolesti kardiovaskularnog sustava u velikoj mjeri može prevenirati tj. mogući im je odgoditi početak djelujući na svoj način i stil života, a pravilna tjelovježba zauzima visoko mjesto

Tjelesna aktivnost te zdrava prehrana su usko povezane te se međusobno dopunjavaju.

Provedba ovog projekta je usklađena s Strateškim planom Ministarstava zdravstva za razdoblje od 2020. – 2022.g gdje se istiće važnost programa koji su usmjereni na prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Projektom Budi u Formi kroz 18 mjeseci će se raditi na uključivanju osoba s područja grada Zagreba i okolice na grupne i individualne aktivnosti koje će im se pružati, a u kojim će oni sami aktivno sudjelovati i unaprijeđivati svoje zdravke navike te na taj način podizati svijest o važnosti zdrave prehrane i lakoći bavljenja tjelesnim aktivnostima.

Ukupna vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta iznosi 499.488,24 kune. Bespovratna sredstva osigurana su i Državnog proračuna Republike Hrvatske ( 15% ) i iz Europskog socijlanog fonda ( 85%).

Razdoblje provedbe

Ožujak 2022.- Rujan 2023.

Ciljevi projekta sa pokazateljima

Prevencija kardiovaskularnih bolesti (KVB) te promocija zdravog stila života za sve uzraste korz redovitu tjelesnu aktivnost i rehabilitaciju

Kvalitativni ishodi:

Kroz aktivnosti ovog elementa provest će se ciljani programi i vježbe usklađene sa kineziološkom i medicinskom znanosti te programi za održavanje u cilju poboljšanja i razvoja kardiovaskularnih sposobnosti.

Aktivnosti će obuhvatiti edukaciju i vježbanje u cilju stvaranja navika zdravog načina življenja, organizaciju izleta i aktivnosti u prirodi s ciljem vježbanja i kretanja u prirodi .

U projektu će stručne osobe provesti i radionice i to:

  • korektivnu gimnastiku,
  • aerobne i anaerobne vježbe,
  • vježbanje motoričkih sposobnosti ( snage, fleksibilnosti, ravnoteže i brzine), vježbanje borilačkih sportova i samoobrane u cilju smanjenja anksioznosti, psihološke sigurnosti
  • rehabilitacijsko vježbanje nakon povreda i bolesti
  • radionice joge i meditacije u cilju vježbanja i duhovnog mira
  • nutricionističke edukacije...

Korisnik projekta

Društvo sportske rekeracije Forma Factory

Kontakt: info@fitness-forma.com

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Isključenje odgovornosti: „Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Društva sportske rekreacije Forma factory.“

Više na: https://www.esf.hr/ i https://strukturnifondovi.hr/

Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Read more